Lån utan UC & med många förfrågningar

Här hittar du flera långivare som erbjuder lån utan UC! Dessutom rätar vi ut en hel del frågetecken kring just lån utan UC och varför det ibland kan vara ett bra alternativ.

Har du många förfrågningar kan du ändå hitta något som förhoppningsvis passar just dig. För ett lån utan UC med många förfrågningar på sitt namn är faktiskt inte helt omöjligt men det finns en del saker att tänka på innan du ansöker.

Vi reder även ut begreppen och visar på både fördelar och nackdelar med att låna pengar utan UC. Det finns som sagt också en del saker som man ska tänka på innan man ansöker om ett lån utan UC.

Med hjälp av våra tips kommer du förhoppningsvis hitta en bra lösning för dig som kommer att gynna din ekonomiska situation.

Men först...

Är UC samma sak som kreditupplysning?

Nja, det är egentligen inte samma sak. Men vi förstår att det är många som blandar ihop dessa, vilket inte är så konstigt då det ofta pratas om UC i samband med kreditupplysningar.

Såhär ligger det till...

UC, som tidigare hette Upplysningscentralen, är ett företag som sysslar med just kreditupplysningar och är Sveriges största och mest använda kreditupplysningsföretag. Utöver UC finns det även bl.a. Bisnode och Creditsafe. Alla långivare som erbjuder större lånebelopp använder sig dock alltid av UC när de tar en kreditupplysning.

Läs även: Kreditupplysning hos UC

Därför kallas ofta en kreditupplysning som gjorts av UC bara för just en UC helt enkelt. Detta kan faktiskt ställa till det ibland och skapa en del förvirring för den som inte är insatt.

Det finns inga lån utan kreditupplysning

Just eftersom man ofta hör talas om lån utan UC är det många som tror att det innebär att det finns lån helt utan att en kreditupplysning tas. Det är en missuppfattning. Alla långivare är enligt svensk lag skyldiga att göra en kreditupplysning på den som vill låna pengar.

Anledningen till denna missuppfattning är som sagt att man tror att UC och kreditupplysning är exakt samma sak men så är alltså inte fallet.

Eftersom UC endast är ett av de företag som sysslar med kreditupplysningar i Sverige tas alltid en kreditupplysning från något av de övriga företagen när man ansöker om ett lån utan UC.

Så trots att många säkerligen gärna hade velat att det fanns lån utan kreditupplysning är så inte fallet.

Varför ska man ta ett lån utan UC i sådana fall?

Anledningen till att många vill ta ett lån utan att det görs en förfrågan via UC är för att alla förfrågningar registreras.

Detta påverkar i sin tur sedan din kreditvärdighet och därmed även chansen till att bli beviljad fler lån.

När du ansöker om ett lån och det görs en kreditupplysning hos UC registreras alltså den oavsett ifall du genomför lånet eller inte.

Läs även: Varför en kreditupplysning påverkar din kreditvärdighet.

Däremot registreras bara förfrågningar hos det företag som har gjort kreditupplysningen. Det innebär att UC:s kreditupplysningar endast registreras hos UC, Bisnodes registreras bara hos dem osv.

När du hör talas om lån utan UC handlar det alltså om ett lån där kreditupplysningen görs av ett annat företag än just UC.

Hade majoriteten av de banker och företag som använder sig av UC för att ta kreditupplysningar istället använt sig av ett annat kreditupplysningsföretag hade det därför såklart inte varit efterfrågat med just lån utan UC.

Större lån utan UC, finns det?

Som du säkert märkt ifall du kollat runt lite bland olika långivare som erbjuder just lån utan kreditupplysning hos UC så är det svårt att hitta någon som låter dig låna några större belopp. De flesta håller sig runt 20 000 - 30 000 kronor. Varför är det så?

Jo, det finns såklart anledningar till varför det ser ut som det gör. När en långivare beviljar dig ett lån utan att göra en förfrågan hos UC tar de en större risk. Denna risk speglar även bland annat vilken ränta de kan erbjuda. Ett lån utan UC är alltså dyrare för låntagaren just eftersom banken inte får en lika tydlig bild över låntagarens situation.

Risken att låntagaren inte kan betala tillbaka lånet ökar ju större lån som beviljas. Långivarna vill såklart inte chansa och bara hoppas på att de ska få tillbaka sina pengar. Därför vill de ha så mycket information som möjligt för att kunna göra en bra riskbedömning och ta ställning till huruvida lånet kan beviljas eller inte. Genom att använda sig av UC får de mer information om den som ansöker just eftersom de allra flesta använder sig av UC. Det innebär att långivaren kan se alla förfrågningar som andra banker och övriga företag har gjort på personen ifråga.

Läs även: Så fungerar kreditupplysning hos UC

Skulle långivarna erbjuda större lån utan UC enligt samma princip som för de mindre lånen de erbjuder i dagsläget, dvs att räntan ökar betydligt ju högre risken är, så skulle det inte gå. Med tanke på den risk som långivaren tar skulle lånet bli orimligt dyrt helt enkelt.

Låna upp till 80 000:- utan UC

Det finns som sagt inga långivare som erbjuder större lån på t.ex. 100 000:- och mer utan UC. Däremot kan man faktiskt få låna upp till hela 80 000:- utan att en förfråga hos UC registreras.

Här är tre av de aktörer som kan erbjuda högst lånebelopp om du inte vill att en UC-förfrågan ska registreras och på så sätt påverka ditt kreditbetyg.

Populär
#1
 • Belopp: 5 000 - 40 000
 • Årsränta: 19.5% - 39%
 • Betalningsanmärkning: Ok
 • Löptid: 1 - 5 år
 • Utbetalning samma dag

#2
 • Belopp: 30 000 - 80 000:-
 • Ränta: från 8%
 • Betalningsanmräkning: Nej
 • Löptid: 1 - 5 år
 • Annuitetslån

#3
 • Belopp: 3 000 - 50 000:-
 • Årsränta: 35%
 • Betalningsanmärkning: Nej
 • Löptid: flexibel
 • Månadsavgift på 49:-

Fördelar och nackdelar med att låna pengar utan UC

Det finns såklart olika åsikter om huruvida lån utan UC är bra eller inte. Eller rättare sagt så gäller nog de flesta åsikterna mestadels olika snabblån och sms-lån. Men eftersom det i princip bara är just sådana lån som inte genererar en förfrågan hos UC går det kanske lite hand i hand.

Diskussionen om dessa lån handlar i första hand om de höga kostnader dem oftast medför. Samtidigt diskuteras ifall det verkligen är bra att man på ett så enkelt och smidigt sätt ska kunna ansöka om ett snabblån som i vissa fall betalas ut samma dag.

Risken finns att man tar ett beslut utan att tänka efter som sedan kan påverka ens ekonomiska situation väldigt negativt.

Samtidigt anser en del att det faktiskt i vissa fall kan vara en bra tjänst om man använder den på rätt sätt. Det gäller att man gör ett väl avvägt beslut, har koll på kostnader, ser det som ett kortsiktigt lån och har en tydlig plan på hur och när du ska betala tillbaka lånet.

De flesta är dock överens om att majoriteten av de lån som erbjuds utan att en förfrågan hos UC görs inte är ett bra alternativ.

Dessa lån riktar sig många gånger till de som inte kan få lån någon annanstans och därför troligtvis är illa ekonomiskt utsatta.

Försök därför att i första hand se ifall det går att lösa problemet på något annat sätt innan du ansöker om ett dyrt sms-lån utan UC.

Ett alternativ till lån utan UC

Beroende på hur just din situation ser ut kan det faktiskt finnas andra bättre alternativ till att ansöka om ett lån utan UC.

En av de vanligaste anledningarna till att man vill låna pengar utan att det registreras hos UC är helt enkelt att man redan har så många förfrågningar registrerade. Då är det nämligen mycket svårare att bli beviljad ett lån och räntan du blir erbjuden kommer att vara högre.

Ligger du på gränsen för hur många förfrågningar som är acceptabelt för just dig kanske du inte har lust att chansa på att ansöka om ett privatlån. Blir du då nekad kanske det blir ännu svårare att bli godkänd hos nästa bank eftersom ytterligare en UC registrerats.

Detta leder till att många istället ansöker om ett lån utan UC. För om man t.ex har tänkt att ansöka om ett bolån om några månader, då vill man inte försämra möjligheterna till en bra bolåneränta genom att dra på sig alltför många förfrågningar.

Men det finns ett väldigt bra sätt att ansöka hos många banker samtidigt utan att det tas mer än en enda UC, nämligen låneförmedlare. Då gör du en ansökan men kan sedan välja det låneförslag som passar dig bäst. Chansen att du blir beviljad ett lån blir dessutom bra mycket större eftersom det är upp till 32 långivare som jämförs med en enda UC.

Genom att ansöka hos en låneförmedlare har du chans till att få ett lån med mycket bättre ränta jämfört med ett lån utan UC.

Advisa och Lendo är de största aktörerna som också har flest långivare kopplade till sin tjänst.

Populär
#1
 • Belopp: 5 000 - 600 000
 • Ränta: 2.95 - 29.90%
 • Betalningsanmärkning: Ja
 • Löptid: 1 - 15 år
 • Jämför 37 långivare
 • Endast 1 UC

#2
 • Belopp: 10 000 - 600 000:-
 • Ränta: 2.95 - 25.74%
 • Betalningsanmräkning: Ja
 • Löptid: 1 - 15 år
 • Jämför 35 långivare
 • Endast 1 UC

#3
 • Belopp: 10 000 - 600 000:-
 • Ränta: 2.95 - 39.50%
 • Betalningsanmärkning: Ja
 • Löptid: 1 - 15 år
 • Jämför 30 långivare
 • Endast 1 UC

Många förfrågningar? Vänta ut dem och ansök senare!

Har du väldigt många förfrågningar kommer det som sagt ställa till det för dig när du ansöker som lån. Men det finns hopp!

En förfrågan hos UC ligger kvar i ett år och försvinner sedan ur systemet. Färskare förfrågningar väger ofta tyngre och framförallt ifall de är yngre än 6 månader.

Genom att helt enkelt vänta ut en del av dina förfrågningar hos UC kommer du ha större chans att bli beviljad ett bra lån. Det är såklart inte det enda som påverkar om du blir godkänd eller inte men det är i alla fall en av faktorerna.

Läs även: Så förbättrar du din kreditvärdighet

Du kan enkelt se dina förfrågningar och när de försvinner via UC:s egna tjänst minUC. Den kostar dock en liten slant och du kan läsa mer om det på vår sida om kreditvärdighet eller på minuc.se.

Har du möjlighet att vänta ut dina förfrågningar för att bli godkänd ett vanligt privatlån är det alltså ett mycket bättre alternativ jämfört med att låna utan UC.

Har du inte tid att vänta? Det finns fler alternativ.

Lån för dig med många förfrågningar, dock inte "utan UC"

Ifall du är ute efter ett lån utan UC för att du har för många förfrågningar kan Nystart Finans så kallade Nystartslån kanske vara ett alternativ för dig.

Nystart Finans kan bevilja ett lån trots många förfrågningar och trots att de flesta andra banker säger nej. Betalningsanmärkningar behöver heller inte vara ett hinder för att bli beviljad ett lån hos Nystart Finans.

Det krävs en förfrågan hos UC för att söka Nystartslånet hos Nystart Finans men eftersom de i första hand kollar på din inkomst och betalningsförmåga kan det som sagt ändå vara ett alternativ för dig med många förfrågningar.

Du eller din medsökande bör dock ha en fast anställning och en inkomst på minst 22 000:- i månaden.

Läs mer om Nystartslånet och ansök hos Nystart Finans.

Större chans att bli godkänd om du samlar dina lån

En annan sak man kan tänka på är att det är större chans att bli beviljad ett samlingslån jämfört med ett vanligt privatlån. Då minskar risken för banken eftersom det innebär att du löser flera av dina befintliga mindre lån innan du får använda pengarna till annat.

Du kan med fördel samla dina lån via antingen Advisa och Lendo. Läs gärna mer om att samla lån innan du ansöker.